RACHAEL SAGE – ANOTHER SIDE

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
Label: MPress Records
Info: Hemifran

Eind vorig jaar schreef ik op deze pagina’s een recensie over het in juli 2023 uitgekomen album “The Other Side”, de 15e officiële plaat van de Amerikaanse alternatieve folk- en popzangeres en songschrijfster Rachael Sage uit New York City. In het hoesje van deze plaat zat toen ook nog een tweede bonus-cd met allemaal alternatieve mixes van al de songs die op het officiële album stonden. En dat blijkt nog niet voldoende te zijn in de ogen van deze nu 53-jarige artieste want recent kregen we een nieuwe plaat van haar die “Another Side (Reimagined)” als titel heeft.

Bij wat preciezer nazicht zien we dat ook hierop weer alle nummers van “The Other Side” staan, maar dan in een herbewerkte versie die opgenomen werd met uitsluitend akoestische instrumenten die weliswaar opnieuw werden ingespeeld door dezelfde begeleidingsgroep als op “The Other Side”. Haar keuze om die liedjes op deze alternatieve wijze nog eens op te nemen bewijst volgens ons dat Rachael Sage ook zelf wel beseft dat al deze nummers van een hoge kwaliteit zijn en probleemloos deze herbewerkingen kunnen verdragen.

In totaal veertien songs kregen op deze wijze zo’n make-over en ook de ballad “I Made A Case” die ze oorspronkelijk samen met de Engelse pianist en keyboardsspeler Howard Jones heeft opgenomen onderging in twee verschillende versies eenzelfde metamorfose: ‘reimagined & acoustic’ en in een knappe ‘guitar mix’. Van haar eigen composities blijven we ook op dit ‘reimagined’-album onder de indruk van de songs “Whistle Blow”, “Albatross”, “Butterflies At Night” en “No Regrets”. Voor de video’s bij dit verhaal hebben we gekozen voor twee van de veertien tracks met eerst albumopener “The Place Of Fun”, gevolgd door de song “Deeper Dark”.

Ook de gecoverde nummers die op “The Other Side” stonden krijgen op “Another Side” een akoestische remake: de ‘Yazoo’-klassieker “Only You”, “Breathe” van Maria McKee en “Forgive Me This” van de Griekse zangeres Anna Vissi. Dit nieuwe album verscheen eveneens op haar eigen ‘MPress Records’-label dat ze meer dan 20 jaar geleden al heeft opgericht. Rachael Sage is in Amerika een gevestigde waarde in de wereld van folk- en popmuziek. Ze treedt er regelmatig op in het gezelschap van grote sterren in deze muziekgenres waaronder Beth Hart, Ani DiFranco, Judy Collins, Sarah McLachlan en natuurlijk ook haar jarenlange protégé Howard Jones.

(valsam)
“Last year we were already strongly impressed by the record ‘The Other Side’ from the American folk and pop singer-songwriter Rachael Sage. With that record she included a second cd with alternate mixes of the 14 original songs. And now there is a new album called ‘Another Side’ with reimagined versions of the same song classics, but now they have been beautifully orchestrated with solely acoustic instruments.“ – www.rootstime.be

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: RACHAEL SAGE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.